Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

«Ταξιδεύοντας με το τρενάκι στη ράχη του βουνού των Κενταύρων»


Έκθεση εικαστικών με έργα παιδιών από το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου





Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών με έργα παιδιών από τα εργαστήρια του θερινού προγράμματος (ζωγραφική, κεραμική και κατασκευές) του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. 




Η έκθεση εντάχθηκε  στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» που διοργανώνεται από την ομώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρία, από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και από την «Πήλιον Όρος» υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Οικονομίας-Ανάπτυξης και Τουρισμού και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017





Η έκθεση έχει τίτλο «Ταξιδεύοντας με το τρενάκι στη ράχη του βουνού των Κενταύρων» και συμμετέχουν σ΄αυτή 60 παιδιά του ΚΔΑΠ ηλικίας 5-12 ετών. Φιλοξενείται στο κτίριο «Δημήτρειον Οίκημα» στα  γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Κένταυρος» και έχει διάρκεια μέχρι την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017. Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Απόστολος Ντελάκος, εικαστικός, Νατάσα Κοντογιάννη, κεραμίστρια, Δομνίκη Μαυρίδου, μουσικός,  Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος.






 Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα – Κυριακή) 11.00-13.00 (πρωί) και 6.00-8.00 (απόγευμα)
Πληροφορίες: 2428093100 (Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου), 2428094000 (ΚΔΑΠ Κ. Λεχωνίων)

Παράλληλα την ημέρα των εγκαινίων το ΚΔΑΠ για πρώτη φορά διοργάνωσε  τις παρακάτω αφηγήσεις παραμυθιών και μύθων για παιδιά 6+ και μικτό κοινό στο προαύλιο χώρο του  Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

«Ο λαίμαργος τουνελόδρακος» του Ευγένιου Τριβιζά
Αφήγηση: Αντωνία-Στυλιανή Κουγκούνη, μέλος της Λέσχης Αφήγησης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Μουσική επένδυση: Θεοδώρα Μαγαλιού, Μουσικός










«Λαβύρινθος και Μινώταυρος» του Κώστα Πούλου
Αφήγηση: Ελένη Ζαρίφη, Θεατρολόγος
Μουσική επένδυση: Δομνίκη Μαυρίδου, Μουσικός






Για το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ πληροφορίες στο http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/


Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων, είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου